INFO

Timland

Timișoara este un oraș multicultural și cosmopolit în care viața culturală are un impact puternic asupra dezvoltării sale continue.

Cu cele peste 12 instituții culturale profesioniste, moștenirea și diversitatea ofertei culturale rămân punctele forte ale orașului. Spectacolele consacrate, festivalurile devenite deja tradiție, parcurile, locurile de recreere și agrement modelează identitatea orașului Timișoara într-una demnă de o Capitală Culturală Europeană.

În acest context, Festivalul Timland dorește să prezinte participanților un concept nou de eveniment care să reflecte personalitatea Timișoarei reunind manifestări dintre cele mai diverse, toate având un demers comun: arta, muzica și sportul care vor pătrunde timp de 3 zile în cotidian, ca o adevărată sărbătoare culturală pentru timișoreni și nu numai.

Festivalul Timland își propune să creeze un mediu în care participanții să se poată regăsi în gama amplă de activități propuse, fie că vorbim de muzică rock, jazz sau house, de sporturi extreme sau de relaxare, expoziții sau workshop-uri. Timland le îmbină toate acestea pe parcursul celor 3 zile propunându-și să marcheze într-un mod cât mai pozitiv starea de spirit a participanților.

Festivalul Timland oferă participanților acces neîngrădit la toate resursele culturale de calitate programate, prin atmosfera pe care o va crea, sunet, lumini, muzică, sport și multă voie bună. Acest festival dorește să le reamintească participanțiilor că sunt liberi, dându-le astfel posibilitatea de a se exprima exact aşa cum simt, punându-i față în față cu artiștii, sportivii și oamenii de cultură prezenți la eveniment, construind împreună un spirit unitar în diversitate.